Avaruudesta löytyi elämää – tutkijat ymmällään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmiskunta on etsinyt avaruudesta vieraiden sivilisaatioiden elämää jo vuosikymmenten ajan, mutta toistaiseksi tuloksetta. Astronautit ovat nyt kuitenkin löytäneet avaruudesta elämää, joskin hyvin odottamattomasta paikasta.

ISS-avaruusaseman ulkopuolelta on nyt venäläisen Itar-Tass -uutistoimiston mukaan löytynyt maapallon merissä tavallisesti elävää planktonia. Kosmonautti Vladimir Solovyevin tietojen mukaan näyttää siltä, että plankton kykenisi selviytymään avaruuden hyytävän kylmässä ja hapettomassa tyhjiössä kosmisesta säteilystä huolimatta.

Vladimir Solovyev uskoo, että merestä peräisin oleva plankton päätyi avaruusaseman pinnalle jo sen rakennusvaiheessa, mutta hän ihmettelee miten plankton on pysynyt hengissä avaruudessa. Tutkimukset planktonin alkuperästä jatkuvat kuitenkin edelleen.