Käärme puri kokkia – 20 minuuttia pään irrottamisen jälkeen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kyykäärme on Suomen ainoa luonnossa elävä myrkkykäärme. Käärmeitä ei syödä pelkästään Aasiassa, sillä myös supisuomalainen kyy soveltuu erinomaisesti pannulle. Kuuleman mukaan liha on herkullista ja muistuttaa maultaan hieman ahventa.

Nyt erään kokin ruoanvalmistus loppui yllättäen, kun hänen ateriaksi valmistamansa kobra iski hampaat miehen käteen 20 minuuttia pään irrottamisen jälkeen. Kiinalainen kokki Peng Fan oli valmistanut kobrasta Aasiassa yleisesti suosittua herkkua. Kun mies heitti käärmeen perkeitä roskikseen, upposi matelijan päässä olleet myrkkyhampaat mieheen.

Valitettavasti kokki menehtyi ennen sairaalaan pääsemistä ja vastamyrkyn antamista. Mirror-lehden mukaan käärmeestä piti valmistaa huippuravintoloiden suosimaa keittoa ja onnettomuus on järkyttänyt monia. Käärmeitä käytetään Kiinassa ravinnon lisäksi myös lääketieteellisiin tarkoituksiin. Asiantuntijoiden mukaan käärmeet voivat purra jopa tunnin jälkeen pään irrottamisesta.