Selfie-kuvilla dramaattinen vaikutus – kauneusleikkaukset lisääntyneet rajusti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kulmakarvat ylös, kieli kitalakeen ja huulet törrölle. Kuulostaako tutulta? Joillakin ihmisillä saattaa olla Facebookin kuvakansioissa tai Instagramissa enemmän selfieitä kuin vaikkapa kuvia tärkeistä elämäntapahtumistaan. Nyt omakuvia ihannoiva kulttuuri on saanut kauneuskirurgien rahavanat virtaamaan.

Lontoolainen plastiikkakirurgi tohtori Neetu Nirdosh kertoo Daily Mailille, että nopeiden toimenpiteiden määrä on kasvanut 85 prosenttia selfie-kulttuurin kukoistuksen aikaan. Jotta selfie-kuvista tulisi parempia, ottavat ihmiset esimerkiksi Botoxia tai huulten täytettä. Naiset käyvät operaatioissa etenkin ennen lomamatkoja, jolloin napsitaan paljon valokuvia.

– He ovat viettäneet runsaasti aikaa kuntosaleilla ja uudistaneet vaatekaappinsa. Myös kasvot kaipaavat uudistusta, Nirdosh kommentoi.

Yhdysvaltojen perhelääkäriyhdistyksen mukaan kosmeettiset parantelut ovat lisääntyneet juurikin sosiaalisen median luoman paineen takia. Kulttuuri on luonut dramaattisen muutoksen ihmisten minäkuvaan. Heidän mukaansa etenkin kuvapainoitteiset yhteisöt ovat vaarallisia itsetunnolle.