Nerokas kampanja roskaamista vastaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kanadalainen Toronton kaupunki omaa kiehtovan katukulttuurin ja alueella asuu roimasti kansainvälistä väkeä. Yksi asia kuitenkin yhdistää torontolaisia kaikkien muiden ihmisten kanssa – kaupungissa elää myös röyhkeitä roskaajia.

Monet ihmiset heittelevät kaduille roskia kuin omistaisivat koko maapallon. Kuinka vaikeaa on kantaa kädessä oleva roska asianmukaisesti jäeastiaan? Ilmeisen vaikeaa, sillä kaduilla näkee päivittäin karkkipapereita, tupakka-askeja ja tyhjiä pulloja. Piittaamattomat ihmiset ansaitsevat kunniamaininnan, sillä he ovat totisesti maailman roskasakkia. Tämän on hoksannut myös torontolainen Live Green -kampanja.

Nyt kampanjan nimissä on levitelty kekseliäitä mainoskuvia, joissa roskista on muodostettu ihmisiä pilkkaavia sanoja. Roskaaminen kertoo paljon ihmisestä itsestään, ja heitä nimitetään jätteiden avulla sioiksi, itsekkäiksi, laiskoiksi ja tyhmiksi. Tämä kampanja osui asian ytimeen.