Teini nappasi harvinaisen saaliin – merestä nousi sininen hummeri!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Herkulliset hummerit ovat suurikokoisia merten äyriäisiä. Pohjois-Amerikassa hummeri on suosittua ruokaa, ja amerikanhummereita tarjoillaan etenkin maan itärannikolla. Parhaimmillaan hummeri voi kasvaa 20-kiloiseksi ja yli puoli metriä pitkäksi jättiläiseksi.

Hummerin väritys on yleensä ruskea eri sävyineen. Teini-ikäinen Meghan LaPlante oli isänsä Jayn kanssa kalastamassa hummereita Portlandin rannikolla, kun yhtäkkiä merestä nousi kummallisen värinen äyriäinen. Kyseessä oli todella harvinainen sininen amerikanhummeri, jonka esiintyvyys on yhden suhde kahteen miljoonaan. Meghan antoi hummerille nimeksi Skyler. Katso kuva tästä.

Hummeri ei kuitenkaan päätynyt pataan, vaan isä ja tytär lahjoittivat harvinaislaatuisen yksilön Mainen osavaltion yleisöakvaariolle. Sinisiä hummereita vieläkin harvinaisempia yksilöitä ovat keltaiset, oranssit ja albiinohummerit.