Huonoin idea ikinä? Elokuvateattereiden valkokankaalle reaaliaikaisia kommentteja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Elokuvateattereissa joutuu toisinaan kärsimään kanssakatsojista, jotka joko rapisuttelevat kovaäänisesti eväitään, höpöttelevät ja kikattelevat tai näpräävät puhelimiaan. Nyt kiinalaisissa elokuvateattereissa on otettu käyttöön kokeilu, jossa elokuvaa voi kommentoida reaaliajassa.

Valkokankaan viereen tulee tila pienimuotoiselle viestikentälle, jonne ilmestyy elokuvateatterissa olevien henkilöiden viestejä. Idea lähti liikkeelle siitä, kun kukaan ei noudattanut teattereiden pyyntöä puhelimien pois laittamisesta elokuvien alkaessa. Teatteriväki päätti, että he kokeilevat puhelimien käyttöä interaktiivisesti näytettävän elokuvan kanssa.

Valitettavasti kaikki muut paitsi tekstailijat joutuvat kärsimään lisäominaisuudesta. China Youth Dailyn kirjoittaman artikkelin mukaan idea on lähtöisin Japanista, mutta nyt se on osoittautunut suosituksi myös Kiinassa. Toivottavasti tekstailuleffat eivät tule koskaan Suomeen.