Mitä ihmettä?! Avioero-selfiet kummastuttavat verkossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Noin puolet suomalaisten avioliitoista päättyy eroon. Avioero.com-sivuston mukaan liitot kestävät keskimäärin noin 9,4 vuotta. Entisaikaan avioliittoa yritettiin korjata ja yhdessä oltiin kuolemaan saakka. Nykyisin erosta suoritutuu avioerohakemuksen allekirjoittamisella ja harkinta-ajan jälkeen saavutetulla tuomioistuimen päätöksellä.

Kuten tapaan kuuluu, ikuistetaan kaikki elämän tärkeimmät hetket myös sosiaaliseen mediaan. Nyt Instagramissa on kaiketi julkaistu maailmanhistorian ensimmäinen selfie, jossa juhlitaan avioeroa. Pariskunta on kaiketi huomannut olevan toisilleen väärät henkilöt rakkaussuhteeseen. He ovat silti säilyttäneet ystävyytensä.

Avioero saattaa olla lopulta ainoa keino onnellisuureen ja virheiden korjaamiseen. Kerroimme taannoin avioerojuhlista, joissa sinkkupäivänsä aloittanut henkilö voi ottaa näyttävän startin uuteen elämään pitämällä eron kunniaksi juhlat. Yleisin tapa lienee ystäväporukassa illan viettäminen ja tulevaisuuden suunnitelmien luominen. Entinen elämä heitetään juhlien avulla pois ja samalla avaudutaan täysin rinnoin tulevaan.