Maailman vanhin vompatti täytti 29 vuotta – edelleen neitsyt

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australian eristyneisyys on johtanut siihen, että mantereelle on kehittynyt varsin omalaatuinen eläinkunta. Yksi Australian luonnon erikoisuuksista ovat vompatit, suurikokoista jyrsijää muistuttavat pussieläimet.

Nyt Australiasta kantautuu erikoisia uutisia, sillä Ballaratin villieläinpuistossa elävä Patrick-vompatti täytti 29 vuotta. Kyseessä on maailman tiettävästi vanhin ja mahdollisesti suurikokoisin lajin edustaja. Patrick painaa hurjat 40 kiloa. Eläimen todellinen koko selviää kuvista, joissa se poseeraa ihmisten kanssa.

Julkaisu käyttäjältä Australia.com.

Facebookin Tourism Australia -sivusto paljasti Patrickin olevan vielä vanhalla iälläänkin neitsyt. Tieto sai monet Facebook-käyttäjät ihmettelemään, olisiko sinkkuna pysyttelemisellä ja pitkällä iällä jotain tekemistä keskenään. Vompatit elävät luonnossa keskimäärin 15-vuotiaiksi, mutta tarhaolosuhteissa ne elävät yleensä 20-vuotiaksi.