Näin poimitaan kirsikat tyylillä – muutamassa sekunnissa!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Syksy on sadonkorjuun aikaa, jolloin monet hyötypuutarhan omistajat toivoisivat nopeampia keinoja marjojen ja omenoiden keräämiseen. Omenoita on helppo kerätä maasta, mutta esimerkiksi pienemmät kirsikat saattavat liiskantua helposti ruohon joukkoon.

YouTube
YouTube

Kirsikkapuutarhoilla hommaan käytetään erityistä konetta, joka ravistelee kypsät luumarjat puun juurella olevan pressun päälle. Mikäli kodin väestä löytyy tarpeeksi voimaa, voi samaa ideaa hyödyntää myös kotikonstein. Puun alla ei kuitenkaan kannata seisoa tai saattaa saada ikäviä kolhuja päähän putoilevista hedelmistä.

Suomessa kirsikkapuista parhaiten menestyvät hapankirsikan kaksi päätyyppiä, kuulasmarjat ja morellit. Kirsikkapuissa on perinteisesti kauniit kukat keväisin, ja vaaleanpunaista väriloistoa katselee mielellään. Kirsikkapuut sijoitetaan yleensä lähelle toisiaan pölyttämisen helpottumiseksi.