Pikkutyttö kuuli, ettei Hello Kitty olekaan kissa – raivokas reaktio

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hello Kitty -hahmolla on kissankorvat, viikset ja käpälät. Silti Sanrio-yhtiön markkinoille tuoma hahmo ei ole viimeisimpien uutisten mukaan kissa vaan pikkutyttö. Perusteluina yhtiö sanoo muun muassa sen, että Hello Kitty ei kävele neljällä jalalla kuten tavalliset kissat.

YouTube
YouTube

Neljäkymmentä vuotta maailman kansalaisia ihastuttanut Hello Kitty sai äsken uudenlaisen merkityksen, kun paljastui, että hahmo ei olekaan eläin. Harhaanjohtavasti kitty-sana tarkoittaa kisua tai mirriä englanniksi. Japanilainen mielikuvituksen tuottama rusettipää on yrityksen mukaan vain kissapäinen pikkutyttö. Hello Kitty -fani Lou on paljastuksesta raivostunut.

– Hello Kitty näyttää kissalta. Se ei voi olla ihminen. Se on kissa, joka käyttäytyy kuin ihmiset, kuten normaalisti sarjakuvissa on tapana. Vihaan tätä, Lou painottaa äitinsä kuvaamalle videolle.

Japanilainen Hello Kitty on Yuko Shimizun suunnittelema hahmo, joka esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1974 japanilaisen Sanrion rahakukkaron koristekuvana. Siitä on tullut yhtiön suosituin maskotti, ja tuotevalikoimasta löytyy monipuolinen valikoima koriste-esineitä, vaatteita, nukkeja ja tarroja.