Vararehtori paranteli poikansa arvosanoja – jäi kiinni teostaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa vanhemmista haluaa lapselleen niin paljon hyvää, että menettää jopa rakkauden nimissä kosketuksen realistiseen ja tavalliseen elämään. Lapsen on välillä pakko oppia myös vastuuta. Eräs apulaisrehtori vaaransi hyvätuloisen työpaikkansa poikansa onnettomien avosanojen takia.

Isä muutti heikkoa opiskelumenestystä niittäneen lapsen todistusta paremmaksi. New York Daily News kertoo, että Harlemin lukiossa apulaisrehtorin virkaa suorittanut 52-vuotias Abdurrahim Ali hakkeroi tiensä koulun tietokonejärjestelmään muuttaakseen poikansa koe- ja kurssiarvosanoja. Koripalloa pelaava poika oli ollut kaikkea muuta kuin unelmaoppilas, sillä hän oli käyttäytynyt huonosti ja piipahtanut tunneilla haluamansa aikataulun mukaan.

Mikäli apulaisrehtorin virassa työskentelevä isä ei olisi muuttanut poikansa arvosanoja, ei lapsi olisi todennäköisesti valmistunut lukiosta vuonna 2013. Mies oli muuttanut poikansa arvosanojen lisäksi myös muiden oppilaiden arvosanoja paremmiksi, kuten valmentamiensa koripalloilijoiden. Lukio tullaan todennäköisesti sulkemaan kohun vuoksi vuoteen 2016 mennessä. Abdurrahim Ali sai teostaan tuntuvat 7.000 dollarin sakot.