Ihmiset katsoneet jäävesihaasteita jo yli 250 vuoden ajan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ennen elokuuta vain harva tiesi, mikä on ALS-tauti. Nyt asian puolesta tietoa levittävät miljoonat vapaaehtoiset ihmiset, jotka kaatavat niskaansa haasteen nimissä jäistä vettä. Suomalaisille haaste on lähinnä kevyempi versio avantouinnista.

YouTube
YouTube

ALS-taudin hyväksi on lahjoitettu kymmeniä miljoonia dollareita. Nyt on tutkittu sekin, kuinka paljon ihmiset ovat kuluttaneet aikaansa jäävesihaasteiden katsomiseen. Vocativ on laskenut, että maailmassa on katsottu jäävesihaasteita yhteensä yli 250 vuoden verran.

Suomessa ALS-taudista kärsii arviolta noin 500 henkilöä, ja uusia tapauksia todetaan vuosittain alle 150. Amyotrofinen lateraaliskleroosi, eli ALS rappeuttaa ihmisen ylempiä ja alempia liikehermoja. Suomalaista ALS-taudin puolesta tehtävää työtä voi tukea Lihastautiliitto ry:n nettisivujen kautta.