Kartalla kaikki maailman netissä olevat koneet – tältä näyttää Suomi!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nykymuotoinen internet täytti tänä vuonna 25 vuotta. Tuolloin World Wide Webin keksijänä pidetty Tim Berners-Lee esitteli luonnoksensa internetin tulevaisuudesta julkisesti. Nykyisin internetiä hyödynnetään kokonaisvaltaisesti elämän pyörittämisessä.

I Pinged All Devices on the Internet, here is a Map of them

Shodan-hakukoneen perustanut John Matherly halusi selvittää kaikki maailman laitteet, jotka on kytketty suoraan internetiin. Mies sai tiedon viidessä tunnissa laitteiden IP-osoitteiden perusteella. Hän laati tiedon pohjalta kartan, jonka perusteella voidaan määritellä eniten internetiä käyttävät alueet maailmassa.

Vaikka tuloksessa ei ole mukana kuin suoraan nettiin yhteydessä olevat laitteet, kuten reitittimet, on tulos suhteellisen selkeä. Punaiset alueet sijoittuvat suurkaupunkien ympärille ja asuttamattomilla tai kehitysmaiden alueilla on ainoastaan satunnaisia pisteitä siellä täällä.