Maailman vanhin ihminen täytti 127 vuotta – kaikkien aikojen vanhin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tiettävästi maailman vanhin ihminen täytti 31. elokuuta 127 vuotta. Vuonna 1887 syntynyt Leandra Becerra Lumbreras ei ole ainoastaan maailman vanhin elossa oleva nainen, vaan tiettävästi myös vanhimmaksi koskaan elänyt ihminen.

Naisen perheen mukaan hänen pitkän elinikänsä salaisuuksia ovat pitkät yöunet, runsas suklaan syöminen ja se, ettei hän mennyt ikinä naimisiin. He uskovat, että myös aktiivisena pysytteleminen on vaikuttanut paljon nähneen naisen pitkään elämään.

– Hän oli aina nainen, joka taisteli. Vielä pari vuotta sitten hän neuloi ja ompeli, naisen 43-vuotias lapsenlapsi Miriam Alvear kertoi El Horizonte -lehdelle.

Taistelu ei Leandra Becerra Lumbrerasin tapauksessa tarkoita vain vertauskuvallista taistelua. Hän nimittäin osallistui vuosina 1910-1917 käytyyn Meksikon vallankumoukseen Adelitas-naistaistelijoiden ryhmässä.

Traagisia hetkiä Leandran elämästä ei puutu, sillä monet hänen lapsistaan ja lastenlapsistaan ovat jo kuolleet. Elossa olevia sukulaisia vanhukselta ei kuitenkaan puutu. Lastenlastenlapsia naisella on yhteensä 73 kappaletta, ja lastenlastenlastenlapsiakin on ehtinyt syntyä jo 55 kappaletta.