Pekka Hyysalo on Vuoden Positiivisin Suomalainen 2014

Viihdeuutiset · Stara.fi

Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden kokoama raati on valinnut Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi ex-freestylelaskija Pekka Hyysalon. Valinta julkistettiin hetki sitten hotelli Scandic Parkissa Helsingissä. Tilaisuudessa myönnettiin lisäksi filosofi Esa Saariselle Positiivisuuden Elämäntyöpalkinto.

Maailman huipulla urheillut Pekka Hyysalo vammautui vakavasti hiihtomäessä keväällä 2010. Lääkäreiden ennusteet aivovammapotilaalle olivat synkät.

– Mietin pitäisikö minun vain takertua itsesääliin. Samalla ajattelin, että jos jään makaamaan, en ole mitään, Pekka Hyysalo kertoi vammautumisensa jälkeisestä ajasta.

Hyysalo päätti taistella. Hän perusti sen lisäksi FightBack -yhteisön, jonka tavoitteena on kerätä varoja loukkaantuneiden ihmisten kuntouttamiseen. Samalla hän asetti itselleen tavoitteen juosta seitsemän vuoden kuluessa New Yorkin maraton. 6. syyskuuta Hyysalo ottaa askeleen kohti unelmaansa järjestämällä 2,6 kilometrin juoksukilpailun Turussa. Kyseessä on kunnioitettava suoritus mieheltä, jolle lääkärit antoivat niukasti toivoa neljä vuotta sitten.

– Haluan esimerkilläni kannustaa ihmisiä liikkumaan ja haastamaan itsensä. Jos minä pystyn siihen, niin varmasti pystytte tekin. Jokainen askel kohti asetettua tavoitetta on tärkeä sekä urheilussa että muilla elämän osa-alueilla.

Aiempina vuosina Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi on valittu 2013 Elastinen, 2012 Minna Kauppi, 2011 Antero Mertaranta, 2010 Toni Nieminen, 2009 Alexander Stubb, 2008 Wilson Kirwa, 2007 Teemu Selänne, 2006 Kiira Korpi, 2005 Piispa Eero Huovinen, 2004 Pikku G, 2003 Mikko Kuustonen, 2002 Pirjo Kauppinen, 2001 Veikka Gustafsson, 2000 Vesa Keskinen, 1999 Marco Bjurström, 1998 Satu Silvo, 1997 Jari Sillanpää, 1996 Olli Valtonen, 1995 Mika Halvari, 1994 Valentin Kononen, 1993 Katri Helena.

Elämäntyöpalkinto Esa Saariselle

Filosofi ja kirjailija Esa Saarisen pitkä ja keskeytyksetön ura on jättänyt pysyvät jalanjäljet suomalaiseen yhteiskuntaan. Nyt jaettava elämäntyöpalkinto on kohdallaan huolimatta siitä, että Esa Saarinen on nuori kuusikymppinen, joka vielä jatkaa työtään toivottavasti kymmeniä vuosien ajan.

Raati halusi antaa tunnustusta miehelle, joka on sinnikkäästi pitäytynyt omassa linjassaan, näyttänyt kuinka kunnioittaa läheisiään ja rakastaa räiskyvästi. Erityisesti raati nostaa esiin Saarisen halun nähdä jokaisessa tapaamassaan ihmisessä paljon potentiaalia, mahdollisuuksia ja voimavaroja.

Esa Saarinen on omalla tyylillään moderni Sokrates, joka auttaa ihmisiä ajattelemaan luovemmin ja löytämään positiivisuutta ja tulevaisuuden tartuntoja elämäänsä. Tämän hän tekee ”sokraattisesti” antamatta valmiita vastauksia tai neuvoja toteamalla ”Tärkeämpää kuin uusi tieto on ajattelun liike ja osallistujan omat oivallukset.”

Aikaisemmat elämäntyöpalkinnot ovat saaneet Aira Samulinille, Elisabeth Rehnille sekä Ilkka ”Danny” Lipsaselle.

24. Valtakunnallinen Positiivisuusviikko

Parhaillaan on käynnissä Positiivisuusviikko, jonka tavoite on lisätä myönteisyyttä arkipäivässä. Jokainen, joka käytöksellään, asenteellaan, sanoillaan ja energisyydellään luo positiivista ilmapiiriä ympärilleen, parantaa kaikkien elämänlaatua. Anna myönteisen asenteen ratkaista – edes yhden viikon ajan vuodessa.

Positiivarit tekee yhteistyötä Suomen Nuorkauppakamareiden kanssa edistääkseen yhteiskunnan positiivista muutosta korostamalla positiivisuutta ja palkitsemalla onnistumisia. Valinnan tarkoituksena on yhteiskunnan haasteiden ja epävarmuuden keskellä herättää suomalaiset näkemään mahdollisuuksia sekä valaa uskoa tulevaisuuteen. Vuoden Positiivisimman Suomalaisen valinnalla on jo pitkät perinteet. Idean isä on yrittäjä ja luennoitsija Juhani Töytäri. Vuoden Positiivisin Suomalainen on valittu vuodesta 1993 lähtien.