Tutkimus: Vain puolet nuorista brittinaisista tietää missä vagina sijaitsee

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sukupuolivalistus on aihepiiri, joka vielä nykyäänkin tuntuu olevan monille vanhemmille, opettajille ja muille kasvattajille paha kompastuskivi. Monille seksuaalisuuteen liittyvistä asioista on vaikea puhua etenkin nuorten kanssa, ja niinpä sukupuolikasvatuksen tärkeyttä laiminlyödään.

Brittiläisen hyväntekeväisyysjärjestön The Eve Appealin tuore tutkimus puhuu karua kieltä saarivaltion sukupuoliopetuksen tasosta. 1.000 naiselle tehdyn tutkimuksen perusteella vain noin puolet 26-35-vuotiaista brittinaisista tietää tarkalleen, missä vagina sijaitsee. Kolmannes 16-35-vuotiaista naisista puolestaan myönsi välttelevänsä gynekologilla käyntiä kaikin keinoin nolostumiselta välttyäkseen.

Tutkimuksen perusteella jo pelkkä vagina-sana on monille brittinaisille liikaa, ja he käyttävätkin mielummin kiertoilmauksia intiimialueistaan puhuessa. The Eve Appeal on lanseerannut Twitterissä #vaginadialogues, eli vaginadialogit-tunnisteen, jonka he toivovat rohkaisevan naisia puhumaan vartaloistaan ilman häpeää.