Leijonat jäivät toiseksi! Raivokas mangusti puolusti reviiriään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mangustit ovat pienehköjä nisäkkäitä, joita tavataan esimerkiksi Afrikassa ja Intiassa. Pienestä ja jopa söpöstä olemuksestaan huolimatta ne ovat petoeläimiä, ja useat mangustilajit tunnetaan niiden taidosta taistella ja tappaa myrkyllisiä käärmeitä, kuten erittäin vaaralliseksi luokiteltuja kobria.

YouTube
YouTube

Tuoreella Youtube-videolla nähdään hurja tilanne, jossa savannilla asuva mangusti saa vastaansa käärmettä paljon hurjemman uhan. Leijonalauma on piirrittänyt mangustin, ja tilanne näyttää varsin pahalta. Pieni eläin ei kuitenkaan anna periksi taistelutta.

Alakynteen joutuminen tekee mangustista vain raivokkaamman. Jossain vaiheessa eläin jopa löytää kolon johon piiloutua, mutta vihainen mangusti ei suostu pysyttelemään piilopaikassaan kauaa. Lopulta leijonilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin myöntää tappionsa ja antaa periksi sisukkaalle pienpedolle.