Perheenisä, ota näistä letuista mallia!

Ruoka · Terhi Piiroinen

Uutisoimme taannoin miehestä, joka on kehitellyt pannulla paistetuille letuille hauskoja kuvioita, kuten dinosauruksen muotoisia räiskäleitä. Nyt valokeilaan pääsee toinen isä, joka käyttää kaiketi samanlaista metodia lettujen tehtailemiseen kuin kanssatoverinsa.

Osa ihmisistä vihaa lettujen paistamista, koska joko taikinassa on vikaa, pannu on vääränlainen tai letut eivät yksinkertaisesti onnistu. Oikeilla välineillä ja hyvää reseptiä käyttäen paistaminen on mukavaa puuhaa. Harva kuitenkaan osaa paistaa pannareista eläinten näköisiä. Imguriin on julkaistu kuvia isän tuotoksista, ja hän on muun muassa paistanut upean suden, kilpikonnan, tiikerin ja hain.

Suomessakin paistetaan usein koko perheen voimin lettuja. Perinteisin lettu- tai pannukakkupäivä on torstai, mikä juontaa juurensa Suomen armeijan ruokalistakäytännöstä. Lettuja nautitaan hillon, jäätelön, vaahterasiirapin, hedelmien tai marjojen kera. Päälle voi vielä panna hitusen kermavaahtoa, mikäli haluaa luksusta annokseen.