Saksalaismies pelasti amerikkalaistytön hengen – koskettava ensikohtaaminen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elinten luovuttajia on usein erittäin hankala löytää oikeaan aikaan, sillä vaatimukset ovat monimutkaiset ja tarkat. Amerikkalainen kuusivuotias Mira Erdmann on kuitenkin elämä esimerkki siitä, että joskus näitä tosielämän lottovoittoja tapahtuu. Saksalaismies pelasti nimittäin hänen henkensä.

YouTube
YouTube

Vauvana Mira Erdmann sairastui harvinaiseen autoimmuunitautiin, josta parantumiseen hänellä oli erittäin pienet mahdollisuudet. Koko maailman luovuttajarekisterissä oli vain yksi ihminen, joka voisi luovuttaa hänelle elintärkeää selkäydintä. Hän oli saksalainen Chrestean Werth, joka suostui oikopäätä kuultuaan, että avun tarvitsija olisi pikkutyttö.

Operoinnin jälkeen Mira koki vielä useita komplikaatioita ja hänen selviytymisekseen annettiin vain viiden prosentin mahdollisuus. Se kuitenkin riitti, ja nykyisin Mira on iloinen kuusivuotias tyttö. Nyt – viisi vuotta myöhemmin – hän on viimein tavannut henkilökohtaisesti Chrestean Werthin, joka pelasti hänen henkensä.