Naisopiskelija kantaa patjaa ympäri kampusta – haluaa raiskaajansa pois koulusta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Kolumbian yliopistoa käyvä Emma Sulkowicz raiskattiin omassa opiskelija-asuntolan huoneessa, hänen omassa sängyssään. Nainen on raiskauksen jälkeen joutunut kantamaan hurjaa taakkaa harteillaan, sillä rikos on piirtynyt hänen mieleensä.

YouTube
YouTube

Raiskauksen tehnyttä miesopiskelijaa ei ole erotettu ja nainen joutuu opiskelemaan samalla kampuksella. Nyt opiskelijaneitokainen on toteuttanut taideprojektin, jossa hän kantaa sänkynsä patjaa kaikkialle. Hän selittää videolla, että patja on sen verran iso, että sen kantaminen on raskasta, mutta hän juuri ja juuri pystyy siihen – aivan kuten elämään kokemiensa kauheuksien kanssa.

Hän pyrkii tempauksellaan saamaan koulun johdon ja opiskelijatovereiden huomion, jotta raiskaaja irtisanottaisiin opinahjostaan. Kuvataiteen maisteriksi opiskeleva Emma sanoo, että kaikki eivät usko hänen joutuneen raiskaajan uhriksi. Hän aikoo kantaa patjaa kaikkialle, jopa koulun ruokalaan ja luennoille. Projekti jatkuu niin kauan kuin se on tarpeellista miehen erottamiseksi.