Samuel L. Jackson suomalaisleffassa – tässä ensimmäinen maistiainen!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monien rakastama amerikkalaisnäyttelijä Samuel L. Jackson tullaan näkemään suomalaisen Rare Exports -elokuvan tekijöiden uudessa Big Game -toimintaseikkailussa. Jackson näyttelee elokuvassa Yhdysvaltain presidenttiä, jonka lentokone tippuu Pohjois-Suomeen.

Jalmari Helanderin ohjaama Big Game saa maailmanensi-iltansa 5. syyskuuta Toronton kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Odotetusta elokuvasta nähdään nyt kauan odotettu ensimmäinen maistiainen Entertainment Weekly -lehden julkaiseman videon muodossa.

Videolla Samuel Jacksonin esittämä Yhdysvaltain presidentti ja Rare Exports-elokuvasta tuttu 13-vuotias Onni Tommila pakenevat tappajia metsässä. Kaksikko piiloutuu hylättyyn pakastimeen, kunnes poika keksii paremman keinon päästä pois tukalasta tilanteesta.

Samuel L. Jackson muutti New Yorkiin 1970-luvulla toteuttaakseen haaveensa ammattinäyttelijän urasta. Jackson teki läpimurtoroolinsa Quentin Tarantinon elokuvassa Pulp Fiction – tarinoita väkivallasta. Elokuva teki näyttelijästä yhden Hollywoodin kuuluisimmista ja halutuimmista tähdistä. Näyttelijä on toiminut myös ääninäyttelijä muun muuassa elokuvassa Ihmeperhe. Jackson on antanut äänensä myös Grand Theft Auto: San Andreas -pelin komisario Tenpennylle.