Saukolla odottamattomat pöytätavat – voisi syödä ravintolassa?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Näppärät ja taidokkaat saukot oppivat nopeasti temppuja, ja niiden tiedetään muun muassa jonglööraavan kivillä ja ruoalla. Vedessä viihtyvät näätäeläimet ihastuttavat etenkin eläintarhoissa käyviä ihmisiä, sillä ne tarjoavat viihdettä katsojille myös päiväsaikaan. Eräs söpö saukko pääsi ruokapöytään.

YouTube
YouTube

Vaikka luulisi, että eläimet eivät jaksa keskittyä ruokapöydässä aterioimiseen, on verkkovideolla esiintyvä saukko mallikelpoinen yksilö. Se istuu ruokapöydän ääressä tuolillaan kuin ravintolassa konsanaan ja aterioi kupistaan suupala kerrallaan. Vasta loppuvaiheessa ruokailemista sen keskittyminen herpaantuu ja saukko jatkaa aterioimista pöydän päällä maaten.

Saukot voivat elää jopa 17-vuotiaaksi, ja lajia esiintyy myös Suomessa villinä. Laji on käynyt maassamme muutaman kerran sukupuolen partaalla turkin vuoksi suoritetun metsästyksen vuoksi. Vaikka kanta on elpynyt, kuuluu se edelleen rauhoitettuihin ja uhanalaisiin eläimiin. Ne ovat erinomaisia uimareita ja tunnettuja sukellustaidoistaan.