Enää ei kilpikonna katoa – isäntä keksi oivan seurantakeinon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hidasliikkeiset kilpikonnat sopivat lemmikkieläimiksi. Toisinaan omistajat kuitenkin huomaavat ”kilpparin” kadonneen kodin koloihin, sillä nämä otukset ryömivät sinne minne niiden kilpi mahtuu. Kilpikonnat ovat pitkäikäisiä eläimiä, eikä niitä tule ottaa lemmikiksi hetken mielijohteesta.

YouTube
YouTube

Eräs kilpikonnaomistaja esittelee netissä oman tapansa seurata lemmikkieläimen kulkua. Hän on kiinnittänyt kilpikonnan ympärille nauhan, jonka päässä heiluu ilmassa leijuva ilmapallo. Nerokas keksintö takaa ainakin sen, ettei kilpiveikko päädy huomaamattomaan paikkaan huoneistossa seikkaillessaan.

Esittelimme taannoin toisen videon, jolla hääräsi leikkiauton kanssa puuhastellut lemmikkikonna. Eläin liikkui lelunsa perässä yllättävän ketterästi, joten kilpikonnan seuraaminen ilmapallon avulla saattaa olla ihan fiksu ratkaisu.