Poptähti sairastui vakavaan masennukseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Herkkäsieluisilla taiteilijoilla on monen mielestä suurempi vaara sairastua erilaisiin mielenterveysongelmiin kuin kovapäisemmillä kanssaeläjillä. Myös liiallinen työnteko ja siitä johtuva uupumus saattaa ajaa tekijänsä pitkässä juoksussa mielen synkkenemiseen.

Brittiläinen poppari Leona Lewis nosti oman lyijyviittansa pöydälle. Mittavaa uraa jo vuosien ajan tehnyt, mutta vasta 29-vuotiaaksi päässyt Leona Lewis on avautunut julkisesti viime vuonna kohtaamistaan ongelmistaan. X Factor -ohjelmasta kuuluisuuteen noussut tähti on vaihtanut Simon Cowellin omistaman Syco levy-yhtiön Universalin Island Recordsiin.

Hän kertoo vaihdoksen syitä avoimessa Twitteriin julkaistussa kirjeessä.

– Vuosi on ollut todellinen vuoristorata. Tunteet ovat olleet suuria, aina myönteisistä tunnelmista kielteisiin, ja suuremmalla skaalalla kuin koskaan aiemmin elämässäni. Olin yhdessä vaiheessa äärimmäisen masentunut, ja toisinaan lensin sfääreissä, hän kirjoittaa.

Hänen mukaansa masennus vei voiton, ja hän murehti liikaa tulevaisuutta. Hän onnistui kuitenkin poistamaan negatiivisuuden elämästään ja siihen liittyi myös levy-yhtiön vaihtaminen. Tämä on rohkea veto televisio-ohjelmasta kuuluisuuteen nousseelle naiselle.

– Minun olisi pitänyt tehdä levy, joka ei kuvastanut minua. En voi tehdä musiikkia, jota en voi tulkita suoraan sielustani. En voinut tehdä itseni kanssa kompromissia, joten päätin lähteä. Vaikka suhteen päättyminen sattuu, on sen kaiken alla aina rakkautta, hän jatkoi päättäväisesti.

Leona Lewis on paljastanut pakenevansa pahoja asioita mielikuvitusmaailman syövereihin. Hän on kasvissyöjä ja kiihkeä luonnonsuojelun puolustaja. Naisen viides studioalbumi ilmestyy vielä tänä vuonna, mutta sille ei ole annettu virallisesti nimeä. Hän on tehnyt uudella levyllä yhteistyötä muun muassa The Black Eyed Peasin ja Bruno Marsin kanssa.