Erikoinen tapa synnytyksen jälkeen – nainen syö istukkansa tuoreeltaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Istukka yhdistää äidin ja sikiön toisiinsa, ja se toimii hapen ja ravintoaineiden kuljettajana. Olemme kertoneet julkisuuden henkilöistä, jotka ovat panneet istukkansa synnytyksen jälkeen hyötykäyttöön. Yleisin istukan kierrätystapa on sen jossain muodossa syöminen.

Uskomusten mukaan istukan syöminen ehkäisee synnytyksen jälkeistä masennusta. Eräs hyötykäyttöön turvautunut nainen on 31-vuotias Jennifer Bulcock, joka on syönyt istukan tuoreeltaan synnytyksen jälkeen peräti kolme kertaa. Hänen miehensä on tarjoillut istukka-aterian leivän välissä sairaalasänkyyn. Vatsasynnyttänyt äiti paloittelee istukan pieniin osiin ja syö sen raakana.

– Se maistuu veriseltä ja sienimäiseltä, ikään kuin maksalta. Syömistä ei ehdi ajattelemaan sen suuremmin ja huuhtelen palat suusta alas appelsiinimehulla. Monet luulevat minun olevan hullu, mutta minulla on syömiseen myös aitoja syitä, Jennifer vakuuttaa Mirror-lehdelle.

Hän on kärsinyt aina kuukautisten aikana masennuksesta, joten istukan syöminen oli hänen mukaansa yksi keino estää synnytyksen jälkeisen masennuksen puhkeamista. Kuivatusta istukasta on valmistettu myös kapseleita, joissa kerrotaan olevan elimen hyödylliset hormonit, vitamiinit ja mineraalit tiiviimmässä paketissa.