Kahden vuoden työ: Taiteilijat loivat yksityiskohtaisen maiseman puuhun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kädentaidot ovat nouseet nykyaikana arvoon arvaamattomaan, kun suurin osa huonekaluista, vaatteista ja ruoista ostetaan valmiina kaupoista. Silti moni tahtoo luoda käyttökelpoista tavaraa myös itse, esimerkkinä villasukkien kutominen, taulujen maalaaminen ja kasvimaan kasvattaminen.

Harvalla riittää kuitenkaan yhtä paljon määrätietoisuutta ja sinnikkyyttä kauniiden esineiden luomiseen kuin Pittsburghissa asuvalla taiteilijakaksikolla, Paul Rodenilla ja Valerie Luethilla. Pari on nimittäin kaivertanut yhtä puuteosta kahden vuoden ajan, ja nyt se on valmis.

Lopputuloksena on syntynyt mahdottoman upea 71 x 117 senttimetrin kokoinen puutaulu, jossa on upea vuoristomaisema lehti- ja havupuineen. Jokainen yksityiskohta on kaiverrettu millintarkasti. Levyä tullaan käyttämään kaksikon painofirmassa, ja sen avulla voidaan luoda yksityiskohtaisia tauluja tai tapetteja, Colossal-taidesivusto paljastaa.