Iranilaisnainen halusi pelata lentopalloa – tuomittiin 71 päiväksi vankilaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jos suomalaisista tuntuu, että kansa on joutunut omituisen byrokraattien laatiman sääntö- ja kieltoviidakon uhriksi, voi jokainen kääntää katseensa muslimimaiden suuntaan. Olemme usein uutisoineet musliminuorten tai -naisten saamista vankilatuomioista mitättömien asioiden vuoksi.

Nyt otsikoihin on noussut iranilaisnaisen saama 71 päivän vankeustuomio. Tehranissa on Azadi Stadium -niminen urheilustadion, jonka nimi tarjoittaa suomennettuna vapauden stadionia. Alue on kuitenkin kaikkea muuta kuin vapaa, sillä sinne ei päästetä naisia sisään. Valitettavasti 25-vuotias britti-iranilaisnainen nimeltään Ghonche Ghavami oli yrittänyt naisporukan kanssa liittyä stadionilla pelattavaan lentopallopeliin.

Naiset kuitenkin pidätettiin ja vapautettiin myöhemmin takuita vastaan. Kun nainen yritti hakea viikkoa aiemmin takavarikoituja tavaroitaan, oli hänet pidätetty uudestaan ja tällä kertaa hänet heitettiin välittömästi eristysselliin väkivaltaa apuna käyttäen. Toistaiseksi hänen tuomionsa kestää 71 päivää, johon kuuluu 41 päivän eristysselli, Telegraph-lehti uutisoi.