Rocktähti sai nimikkoeläimen – Jaggermeryx Naida ei ole mikään turha otus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkän linjan rocktähti Mick Jagger tunnetaan maailman tunnetuimpiin yhtyeisiin lukeutuvan The Rolling Stonesin keulahahmona. Muusikkomies on vuosien varrella ehtinyt viettää todellista rokkarin elämää huumeiden ja alkoholin parissa.

Tänä vuonna tähteä koetteli suru-uutinen hänen tyttöystävänsä L’Wren Scott tehtyä itsemurhan. Nyt Mick Jagger on päätynyt otsikoihin erikoisissa, ulkomusiikillisissa merkeissä. Egyptistä on löydetty aikaisemmin tuntemattoman, sukupuoleen kuolleen eläimen jäänteet. Virtahepoa muistuttavalle lajille on annettu tieteellinen nimi Jaggermeryx Naida, joka tarkoittaa Jaggerin vesinymfiä.

Syy Afrikan suoalueilla noin 19 miljoona vuotta sitten eläneen nisäkkään nimeämiseen Mick Jaggerin mukaan on sen ulkonäössä. Daily Mail -lehden mukaan tutkijat ovat pystyneet päättelemään eläimen löydetyistä leukaluun osista sillä olleen erittäin isot huulet, aivan kuten maailmankuululla rokkarillakin.

Mick Jagger, oikealta nimeltään Sir Michael Philip Jagger, syntyi opettajaisän ja poliitikkoäidin esikoiseksi. Jagger suoritti akateemisen koulutuksen huippuarvosanoin, mutta elämän suunta muuttui muusikon urahaaveiden myötä. Hänen Rolling Stones -yhtyeensä juhli taannoin 50-vuotisjuhliaan. Mick Jagger on ollut naimisissa kahdesti, seitsemän vuotta Bianca De Maciaksen kanssa ja yhdeksän vuotta malli Jerry Hallin kanssa. Muusikolla on seitsemän lasta neljän eri naisen kanssa.