Lentävän spagettihirviön kirkko leviää – pastasiiviläpäitä jo ajokorteissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monet Lentävän spagettihirviön kirkkoon kuuluvat seurakuntalaiset ovat testanneet maansa uskonnonvapauksia esimerkiksi pitämällä virallisissa henkilöllisyystodistuksissa päässään kirkon vakaumuksen merkkiä symboloivaa pastasiivilää. Otsikoihin nousee nyt Oklahomassa asuva kirkon kannattaja.

Facebook
Facebook

Pastafariaa kannattava Shawna Hammond kertoo, että hänen piti ottaa poliisin pyynnöstä silmälasit pois tuoretta ajokorttikuvaansa varten. Hänen päässään ollut pastasiivilä kuitenkin sai jäädä, koska se edusti naisen uskonnollista vakaumusta ja pastafarismi-nimistä aatetta. Hammond kertoi KFOR-uutiskanavalle, että hänen tempauksensa luo tasa-arvoisuutta eri uskontojen välille, vaikka hän itse on tunnustautunut ateistiksi.

ajokortti11092014

Lentävän spagettihirviön kirkko on perustettu alun perin vastustamaan valtauskontoihin perustuvia lakeja ja erioikeuksia. Uskonto on saavuttanut suosiota etenkin netin kautta lähes vuosikymmenen ajan. Kirkon perustaja Bobby Hendersonin mukaan pastafarismi on verrattavissa muihin uskontoihin, kuten kristinuskoon ja islamiin.

Lentävän spagettihirviön kirkko uskoo heidän esikuvanaan pitämän makaroniolennon luoneen maapallon aluksi vuoret, puut ja satujen kääpiöt. Luonnonmullistukset johtuvat heidän mukaansa merirosvojen lukumäärän vähentymisestä.

Lentävän spagettihirviön seuraajien taivas ei kuitenkaan ole paikka, jossa liitelee valkopukuisia enkeleitä, vaan siellä on stripparitehdas ja oluttulivuori. Helvetti on samanlainen paikka, mutta strippareilla on sukupuolitauteja ja olut on lämmintä.