Mies keräili vaarallisia hämähäkkejä -hylkäsi asuntonsa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Esittelimme hiljattain hämähäkkikammoisten painajaisen, kun netissä julkaistulla videolla näytettiin kodin nurkkaan verkkoja kutova segestria florentina -hämähäkki. Kyseinen laji on Euroopan suurin torvihämähäkki.

Nyt samanlaisia yksilöitä on löydetty erään irlantilaisen keräilijän kodista kymmenittäin. Irlannin Carlowssa sijaitsevasta kodista löydettiin yli sata hengenvaarallista hämähäkkiä. Asunto oli entisen hämähäkkikeräilijän hylkäämä, ja siellä vipelsi torvihämähäkkien lisäksi mustaleskiä, tarantelloja ja skorpioneja.

Mies oli ostanut vaaralliset lemmikit netistä, mutta hylkäsi kokoelmansa muuttaessaan talosta pois. Osa asunnon ötököistä ja hämähäkeistä vaatii asiantuntijan apua tunnistamisessa, Mirror-lehti uutisoi.

Eksoottisten eläinten pitäminen lemmikkieläiminä vaatii todella paljon vastuullisuutta omistajaltaan. Suomessa eksoottiset eläimet eivät aiheuta juurikaan eläinsuojelullisia ongelmia, mutta esimerkiksi Brittein saarilla voidaan puhua jo vakavasta ilmiöstä.