Vogue ymmärsi viimein – isot takapuolet ovat nyt pop

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Joillakin ihmisillä on harhaluulo, että kun puhutaan suurista takamuksista, tarkoitetaan automaattisesti lihavaa ihmistä. Tästä ei kuitenkaan ole kyse, vaan pienellä ja hoikalla henkilöllä voi olla vartaloonsa suhteutettuna takapuoli, mikä mielletään kokonsa puolesta isoksi.

Kuva: Instagram
Kuva: Instagram

Muhkeat kankut varastoivat hyvin ihmisen aivotoiminnalle tärkeitä Omega 3 -rasvahappoja. On eri asia olla kauttaaltaan ylipainoinen omena kuin suurella pepulla varustettu päärynä. Iso istuinlihas ei aina ole läski tai muhkurainen, ja myös hoikan henkilön peppu voi olla appelsiini-ihoinen sekä löysä ja roikkuva. Jokainen voi päättää tietysti itse mielessään, suosiiko naisihanteena porkkanan, omenan vai päärynän mallisia vartaloita – Vogue ylistää nyt näistä viimeistä.

Peppuvallankumouksen voidaan mieltää alkaneen jo 2000-luvun alussa, kun kappaleiden sanoituksiin ilmestyi enemmän peppupitoista ja kankkuja kehuvia lyriikoita. Lopullinen sensaatio syntyi tosi-tv -tähti Kim Kardashianin ja tietysti häntä aiemmin kuuluisuudessa olleen Beyoncen takapuolista. Päivän kuuminta tanssiliikettä twerkkaamista ei myöskään pysty suorittamaan yhtä mahtipontisesti pikkuriikkisillä pakaroilla.

YouTube
YouTube
YouTube
YouTube

Muodin tunnetuin aikakausilehti Vogue on nyt kirjoittanut kokonaisen artikkelin, jossa hehkutetaan huumaavien pakaroiden valtakautta. Muodin Raamattu kertoo virallisesti nettisivuillaan, että elämme isojen peppujen aikaa – mikä näkyy vahvasti myös muodissa ja popkulttuurissa. Isoja takapuolia löytyy niin Jennifer Lopezilta, Nicki Minajilta ja tietysti maailman peppukuningatar Jen Selteriltä. Kukaan näistä naisista ei ole lihava – heillä on vain harvinaisen herkullinen ”booty”.

Kerroimme taannoin, että Oxfordin yliopisto on toteuttanut suuren takapuolitutkimuksen terveyteen ja älykkyyteen liittyen. Tulosten mukaan keskivertoa suuremman pepun omaavat naiset ovat huomattavasti älykkäämpiä ja heillä on parempi vastustuskyky olla sairastumatta kroonisiin sairauksiin. Isomman takamuksen omistavilla naisilla on alempi kolesterolitaso ja he tuottavat paremmin sokeria hajottavia hormoneja.

Tämä on myös syy siihen, miksi isopeppuiset naiset sairastuvat harvemmin sydänsairauksiin tai diabetekseen. Lisäksi muhkea takamus edesauttaa aivojen hyvinvointia tukevan Omega 3 -rasvahapon kertymistä elimistöön, mikä puolestaan johtaa suoraan heidän jälkikasvunsa parempaan älykkyyteen. Tutkimukseen osallistui 16.000 naista.

Instagram
Instagram
Kuva: Instagram.com, Jen Selter
Kuva: Instagram.com, Jen Selter