Lepakko lensi suoraan uutislähetykseen – juontajat huusivat kauhusta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lepakot näyttävät monen silmään hyvin suloisilta, ja niitä voi nähdä Suomessakin kesäiltoina lentelemässä ja kaartelemassa. Yöaikaan elävät lepakot ovat usein hyvin pienikokoisia, ja ihmiset saattavat sekoittaa ne lentelyssä pikkulinnuiksi. Silti niiden äkillinen säntäily säikäyttää pahanpäiväisesti.

YouTube
YouTube

Good Morning Tennessee -uutisohjelman väki sai äskettäin karistettua viimeisetkin unihiekat silmistä, kun aamulähetyksen studioon lensi lepakko. Kolmen juontajan pasmat menivät sekaisin studion pienestä lentelijästä, ja yksi toimittajista näyttää olevan pyörtymisen partaalla säikähdyksestään. Lepakko vilahtaa ruudussa muutamaan otteeseen juontajien takana.

Osa ihmisistä pelkää kuollakseen nahkasiipisiä lepakoita. Lepakoissa pelottaa kaiketi niiden rottia ja hiiriä muistuttava ulkonäkö, inhalta näyttävät siivet ja legenda veren imemisestä. Harva tietää, että lepakot ovat jyrsijöiden jälkeen maailman suurin nisäkäslahko, ja eri lajeja tunnetaan yli 1.100 kappaletta. Suomessa näistä on tavattu 13 lajia.