Mies kirjoitti metallibändin sanoituksia Facebookiin – vankilatuomio uhkaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloista kantautuu toisinaan uutisia tapauksista, joissa ihmiset ovat joutuneet tekemisiin viranomaisten varsin heiveröisiltä kuulostavin perustein. Viime vuonna esimerkiksi southcarolinalainen erityisoppilas erotettiin koulustaan hänen piirrettyään pommia esittävän kuvan.

Nyt Kentuckyssa asuva mies on joutunut vaikeuksiin hänen jaettuaan Facebookissa metallibändin sanoituksia. 31-vuotias James Evans pidätettiin miehen kirjoitettua Facebook-statukseensa Exodus-yhtyeen Class Dismissed (A Hate Primer) -nimisen kappaleen sisältämiä, kouluammuskelutapauksia käsitteleviä sanoituksia.

– Opiskelijoiden kuolleita ruumiita makaamassa käytävillä, verentahrima tutkielma vihasta, kappaleessa lauletaan vapaasti suomennettuna.

Paikallisen 14News-uutiskanavan mukaan James Evansia syytetään kouluammuskelulla ja terrorismilla uhkailusta. Mikäli mies todetaan syylliseksi, hän saattaa päätyä vankilaan jopa 5-10 vuodeksi. Yhdysvaltain perustuslain takaamia kansalaisoikeuksia ja vapauksia puolustava ACLU-järjestö on ilmoittanut aikovansa puolustaa Evansia oikeudessa.