Isä kuvasi autossa syntyneen vauvan ensimmäiset äänet

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa ambulanssisynnytysten määrä on noussut roimasti viime vuosien aikana, koska pienet paikkakunnat ovat joutuneet lakkauttamaan synnytysosastojaan. Toisinaan lapsi syntyy omaan autoon kesken sairaalamatkan ja tällöin kaikki tapahtuu hyvin nopeasti.

YouTube
YouTube

Nyt verkkoon on julkaistu video, jolla on hieman hermostuneesti hihkuva mies. Hihkuminen on oikeutettua, sillä hänen tyttärensä on syntynyt vain hetkeä aiemmin maailmaan auton etupenkille. Tyttöystävä pitelee pientä vastasyntynyttä käsissään ja mies ajaa autoa sairaalaan samalla, kun hän kuvaa ikimuistoista hetkeä iPhonellaan. Isä iloitsee tyttärestään, joka hamuileekin suullaan äitinsä rintaa ensimmäisten elinminuuttiensa aikana.

Matkalla tapahtuva synnytys ei ole harvinaista, sillä äidin adrenaliiniarvot nousevat usein sairaalaan lähtiessä. Yleensä ambulanssissa ja autossa tapahtuneet synnytykset ovat hyvin nopeita ja kaikki asianosaiset saavat hoitoa sairaalaan päästyään. Naisen keho on suunniteltu synnyttämistä varten ja vartalo tietää usein mitä pitää tehdä.