Koiraselfiet leviävät somessa – tässä ilmiön syy

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sosiaalista mediassa on nähty viime vuosina yhä enemmän hyväntekeväisyyskampanjoita ja tempauksia, joilla pyritään lisäämään ihmisten tietoisuutta erilaisista ongelmista ja keräämään rahaa sitä tarvitseville. Yksi viime aikojen eniten levinneistä some-kampanjoista oli alun perin Yhdysvalloista levinnyt jäävesihaaste.

Instagram
Instagram

Iso-Britannian Manchesterista kantautui tällä viikolla traagisia uutisia, kun paikallisessa löytyöeläinten turvapaikassa syttyi tulipalo. Palon seurauksena ainakin 60 koiraa menetti henkensä. Nyt eläinten ystävät ovat alkaneet kampanjoimaan sosiaalisessa mediassa kerätäkseen rahaa Manchester Dogs’ Homen hyväksi.

Kampanjassa ihmiset jakavat Facebookissa ja Twitterissä niin kutsuttuja koira-selfieitä, joissa he poseeraavat yhdessä koiriensa kanssa. Monet #dogselfie-tunnisteella merkityistä kuvissa esiintyneistä koirista ovat viettäneet aikaa juurikin palossa tuhoutuneessa Manchesterin löytöeläinkodissa ennen kuin löysivät uuden omistajan. Kampanja on osoittautunut menestykseksi, sillä rahaa on kerätty jo yli 600.000 punnan, eli yli 750.000 euron arvosta.