Spermapankin lattialta karmaiseva löytö – oli luovuttajan omalla vastuulla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin, että Kiinassa kohdattiin huolestuttava ongelma, sillä spermapankeissa oleva siemenneste on ollut loppumassa ja miehiä anottiin pankkien asiakkaiksi. Kiinassa on lanseerattu myös erikoinen spermanluovutusautomaatti, jossa miehet voivat luovuttaa siemennestettä kätevästi suoraan koneeseen.

Yksi aktiivinen spermanluovuttaja oli 23-vuotias Zheng Gang. Uutisoimme hänestä muutama vuosi sitten, kun hän oli vieraillut kiinalaisessa Wuhan yliopiston spermapankissa neljättä kertaa viikon sisään. Luovutushetki oli päättynyt katastrofiin. Spermapankin henkilökunta alkoi huolestua nuoren miehen tilasta, kun hän ei saapunut privaattikopistaan kahteen tuntiin. Löydettäessä mies makasi tajuttomana lattialla ja hänet julistettiin myöhemmin kuolleeksi.

Lääkäriksi opiskelleen miehen perhe nosti tällöin oikeusjutun spermapankkia vastaan, ja tapaus on nyt käsitelty. Oikeus katsoi miehen olleen vastuussa itsestään, sillä hän oli hakeutunut vapaaehtoisesti spermanluovutusohjelman jäseneksi ja allekirjoittanut siihen liittyvän sopimuksen. Vaikka perhe väitti spermapankin painostaneen miestä mukaan ohjelmaan, hylättiin heidän vaatimansa 630.000 euron korvausvaatimus. Spermapankki joutui kustantamaan ainoastaan hautajais- ja oikeudenkäyntikulut, Mirror-lehti uutisoi.