Teinitytöt koodasivat kuukautisille oman pelin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuukautisiin saattaa liittyä mielialanvaihteluita ja erilaisia kiputiloja. Osa naisista pitää menstruaationsa visusti omana tietonaan, eikä huutele oireistaan kenellekään. Pahimmassa tapauksessa kuukautiskivut tuntuvat siltä kuin joku vetäisi munasarjoja samaan aikaan navan, suun ja alapään kautta ulos.

YouTube
YouTube

Kaksi koodariteiniä kyllästyi kuukautisten ympärillä olevaan tabuun, jonka mukaan 12 kertaa vuodessa tapahtuvasta alapään verenvuodosta ei saisi puhua kuin pimeässä luolassa ja silloinkin omalle äidille tai sydänystäville. Andrea Gonzales ja Sophia Houser halusivat kaataa raja-aitoja ja loivat pelin nimeltään Tampon Run.

16- ja 17-vuotiaat tytöt loivat pelin muistuttamaan 80-luvulla ilmestyneitä tasohyppelyitä. Pelissä on ideana kerätä tamponipaketteja ja ampua tamponeja vastaantulevia poikia päin. Neitokaiset tapasivat Girls Who Code -ryhmässä ja peli oli heidän yhteinen lopputyönsä. Samalla he tekivät kuukautisista arkipäiväisemmän asian.