Suomalaiselokuva Yhdysvaltoihin – miljoonasopimus tehty

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalaisnäyttelijä Samuel L. Jackson tullaan näkemään suomalaisen Rare Exports -elokuvan tekijöiden uudessa Big Game -toimintaseikkailussa. Jackson näyttelee elokuvassa Yhdysvaltain presidenttiä, jonka lentokone tippuu Pohjois-Suomeen. Elokuvasta saatiin viime viikolla esimakua lyhyen videon muodossa.

Jalmari Helanderin ohjaama ja käsikirjoittama Big Game sai maailmanensi-iltansa 5. syyskuuta Toronton kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Elokuva sai positiivisen vastaanoton median edustajilta, ja nyt EuropaCorp-yhtiö on Deadline-sivuston mukaan ostanut elokuvan levitysoikeudet Yhdysvaltoihin noin kolmen miljoonan euron hintaan.

EuropaCorp on ranskalaisen tuottaja-ohjaaja Luc Bessonin ranskalainen yhtiö, joka on laajentanut elokuvien levitystyötään myös Yhdysvaltoihin. Luc Besson tunnetaan muun muassa elokuvien Fifth Element, Lucy ja Leon -elokuvien ohjaajana. Hänen tuottamiaan elokuvia ovat esimerkiksi Taken ja Jason Stathamin tähdittämä Transporter-trilogia.

Samuel L. Jackson muutti New Yorkiin 1970-luvulla toteuttaakseen haaveensa ammattinäyttelijän urasta. Jackson teki läpimurtoroolinsa Quentin Tarantinon elokuvassa Pulp Fiction – tarinoita väkivallasta. Elokuva teki näyttelijästä yhden Hollywoodin kuuluisimmista ja halutuimmista tähdistä. Näyttelijä on toiminut myös ääninäyttelijä muun muuassa elokuvassa Ihmeperhe. Jackson on antanut äänensä myös Grand Theft Auto: San Andreas -pelin komisario Tenpennylle.