Absurdi kokemus: Bill Murray ajoi taksia – taksikuski soitti takapenkillä saksofonia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vekkulinäyttelijän maineen saanut Bill Murray lukeutuu kaikkien aikojen rakastetuimpien Hollywood-koomikoiden kastiin. Miestä ylistetään hänen suuren tunneälynsä ja huumorintajunsa johdosta. Nyt mies on aiheuttanut hymyjä Toronton kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Bill Murray oli saapunut Toronto International Film Festival -tapahtumaan markkinoimaan tähdittämäänsä St. Vincent -elokuvaa. Samalla tapahtumassa vietettiin Bill Murray -teemapäivää, jossa yleisö pääsi kysymään näyttelijän kuulumisia. Mies paljasti viettäneensä edeltävänä iltana hyvin erikoisen hetken taksissa.

Murray oli jutellut taksinkuljettajan kanssa saaden tietää, että kuljettajan intohimona oli saksofonin soittaminen. Kuski ei kuitenkaan ehtinyt ylläpitää harrastustaan tarpeeksi, sillä hän viettää päivittäin aikaa ratin takana peräti 14 tuntia kerrallaan. Murray sai idean. Hän hyppäsi miehen suostumuksesta taksin kuljettajan paikalle ja sillä aikaa kuski sai soittaa saksofonia taksin takapenkillä.

Aamukahdelta ajeltu matka oli kulkenut San Franciscon Oaklandista Sausalitoon ja kaksikko oli pysähtynyt välillä grillikioskille syömään. Urallaan yli neljässäkymmenessä elokuvassa esiintynyt 63-vuotias Bill Murray nousi Hollywoodin komedianäyttelijöiden kärkikastiin elokuvien, kuten Caddyshack – Latvasta Laho ja Ghostbusters – Haamujengi kautta.