Nuudelimunkki tekee tuloaan markkinoille

Ruoka · Terhi Piiroinen

Japanilaiset ovat onnistuneet tuomaan markkinoille ennennäkemättömiä makujen kombinaatioita, kuten katkaravuilta ja mansikoilta maistuvat sipsit. Nousevan auringon maassa yhdistellään rohkeasti eri makuja keskenään, ja nyt suosittu aasialainen ravintolaketju Osaka Ohsho esittelee oman herkkukeksintönsä.

nuudelimunkki15092014b

Yli 300 ravintolaa Japanissa, Hong Kongissa, Thaimaassa, Koreassa ja Singaporessa on ottanut listoilleen nuudeliherkun, joka yhdistää keskenään ramenit ja donitsit. Kyseessä on nuudeleilla täytetty suolainen munkki, ja erikoisuutta löytyy Osaka Ohshon listoilta ainoastaan syyskuun ajan. Yksi nuudelipiirakka kustantaa asiakkaalle 210 Japanin jeniä, eli 1,5 euroa.

Taikinaan sisään leivottu ramen on perinteinen aasialainen ruoka, jonka valmistamiseen käytetään nuudeleiden lisäksi sianlihaa, merilevää, sipulia tai muita kasviksia. Suomessa täytettyjä suolaisia munkkeja kutsutaan tuttavallisemmin lihapiirakoiksi, eikä siten ajateltuna japanilainen uppopaistettu herkku kuulosta kovin eksoottiselta.