Romanttinen loma suunitelmissa? Ota nämä huomioon hotellivalinnassa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Pariskuntien laatuaikaa voi olla kaikki yhdessä tekeminen, kunhan se on molemmille mielekästä. Onnelliset parit eivät välttämättä tarvitse kummallisia kommervenkkejä tai suuria puitteita romantiikan ylläpitämiseen. Heille romantiikaksi riittää keittiönpöydän ääressä nautittu hernerokka ja kumppanin aamulla antama märkä pusu.

Silti joskus tekee hyvää ottaa elämään pientä luksusta mukaan. Pariskunnat saattavat varata irtiottoa varten esimerkiksi toisessa kaupungissa tai maassa sijaitsevan hotellihuoneen. Nyt on selvitetty, mikä seikka on hotellihuoneen tärkein ominaisuus romanttista viikonloppua vietettäessä.

Ensimmäiseksi nousee kylpyhuoneen taso. Mikäli kylpyhuoneessa on amme tai poreallas, nostaa se yleensä pisteitä enemmän kuin toisena tuleva valintakriteeri, eli hotellin keskeinen sijainti. Myös sängyn koolla on merkitystä, koska kukapa lähtisi rakkauslomalle ilman, että ei miettisi kiihkeää hetkeä vällyjen välissä.

Neljäntenä valintaan vaikuttavat hotellihuoneessa olevat lisäominaisuudet, kuten minibaari, wifi ja elokuvakanavat. Vasta sen jälkeen on väliä sillä, mitä huoneen ikkunasta näkyy. Listan kokosi Femail First.