Tullimiehet söivät ravintolassa – virka-auto jätettiin jalkakäytävälle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa nousee ajoittain otsikoihin tapauksia, joissa viranomaiset ovat toimineet vastoin valtuuksiaan ja jopa laittomasti. Yhdysvalloissa monet kansalaiset ovat ryhtyneet paljastamaan tällaisia virkamiehiä oikein urakalla, ja Suomessa tullaan hyvässä vanavedessä.

Tänään nimittäin eräs Twitter-käyttäjä huomasi Suomen Tullin virka-auton, joka oli pysäköity virheellisesti hampurilaisravintolan eteen jalkakäytävälle. Mies otti autosta kuvan ja kirjoitti tullimiesten olleen samaan aikaan syömässä hampurilaisia ravintolassa. Suomen Tulli vastasi virallisella Twitter-tilillään kritiikkiin nopeasti, mutta virheellisesti. Vastauksessa nimittäin väitettiin ylimielisesti, että Tullin virka-auton saa pysäköidä minne haluaa.

Todellisuudessa Tullin virka-auton saa pysäköidä jalkakäytävälle ainoastaan virantoimituksessa, eli kun sillä ollaan suorittamassa virkatehtävää. Hampurilaisten syömistä ei ainakaan heti uskoisi Tullin virkatehtäväksi. Hauskan käänteen tarina sai, kun pysäköinninvalvonta kommentoi Tullin vastausta ja totesi, että hampurilaisen olisi pitänyt olla virkatehtävä.

Suomen Tullin toiminta sekä ylimielinen ja virheellinen vastaus saivat nopeasti runsaasti kritiikkiä sosialisessa mediassa, ja Tullille ehdotettiin jopa kyseenalaista palkintoa.