Amy Winehouse sai oman patsaan Lontooseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Upeasta lauluäänestään ja soul-henkisistä kappaleistaan tunnetuksi tullut Amy Winehouse kuoli traagisesti heinäkuussa 2011. 27-vuotiaana menehtyneen laulajattaren nimiin perustettiin Amy Winehouse -säätiö, jonka tarkoituksena oli kerätä rahaa huume- ja alkoholiongelmista kärsiville, syrjäytyneille nuorille ja lupaaville muusikoille.

Splash
Splash

Nyt Amy Winehousen kunniaksi on pystytetty patsas. Veistäjä Scott Eatonin luoma aidon kokoinen pronssipatsas sijaitsee Lontoon Camdenissa, ja se paljastettiin yleisölle laulajattaren syntymäpäivänä 14. syyskuuta. Eaton kertoi BBC-televisiokanavalle halunneensa kuvata patsaalla Amyn vahvuutta ja itsenäistä asennetta, mutta samalla myös laulajattaren sisäistä epävarmuutta.

Suuri osa Amy Winehouse -säätiön aiemmista rahasummista on peräisin Amyn isän, Mitchin, kirjoittaman tyttärensä elämänkerran ja Lioness: Hidden Treasures -kokoelmalevyn myynnistä. Rahaa on kerätty myös Amyn nimissä järjestetyn gaalatilaisuuden muodossa. Säätiön ansiosta esimerkiksi 60 koditonta nuorta Lontoon Camdenista on saanut päivittäin lämpimän aterian.

Splash
Splash