Oksettavat makeiset myyntiin Japanissa – söisitkö sinä?

Ruoka · Tim Isokivi

Japanissa tarjoillaan lukuisia erikoisia ruokalajeja, jotka vaikuttavat monien länsimaisten mielestä varmasti vähintäänkin epäilyttäviltä. Taannoin uutisoimme esimerkiksi paikallisen Burger Kingin lanseeraamasta lähes kokonaan mustasta hampurilaisesta.

htv-net
htv-net
htv-net
htv-net
htv-net
htv-net

Japanin pohjoisolsassa sijaitseva The Red Tent -kahvila myy puolestaan karamelleja, joiden ulkonäkö varmasti aiheuttaa monille kylmiä väreitä. Karkit muistuttavat nimittäun päällisin puolin hämmästyttävän paljon oikeita toukkia.

Ötökkäkarkit on valmistettu samanlaisesta raaka-aineesta kuin esimerkiksi perinteisemmät nallekarkit. Tästäkin huolimatta ne olisivat varmasti monille turhan kova pala purtavaksi. Todellisia makukokemuksia etsiville Aasian maista löytyy toki oikeitakin ötököitä syötäväksi, kuten monet matkailuohjelmia katsoneet varmasti tietävät.