Pilvilinnoissa on viihtyisää – unelmat on tehty toteutettaviksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Haaveet voivat olla turhia, mutta unelmat on tehty toteutettaviksi. On eri asia luottaa unelmaansa ja toteuttaa se tietyllä aikajänteellä kuin luottaa haaveiden toteutumiseen pelkästään kohtalon johdattelemana. Toki moni unelma tarvitsee toteutuakseen myös onnea, mutta ihminen on siitä hauska kapistus, että se voi takoa myös onnensa usein itse.

Suomalaisten suurin unelma on lotossa voittaminen. Voidaan karkeasti sanoa, että rahapotin saamisessa täytyy olla todella hyvä tuuri, mutta mikäli ei ole ostanut edes kuponkia, jää voitto varmasti vain haaveksi. Unelmointi ei kuitenkaan ole turhaa, ja lottovoittajan elämästä saa haaveilla kuka vaan. Unelmien luominen on ilmaista.

Yhdysvaltalainen puhujapersoona Jim Rohn sanoi, että kaikki luodaan maailmassa kaksi kertaa; ensin mielessä ja sen jälkeen todellisuudessa. Unelmat inspiroivat meitä takomaan omaa onnea sopivaksi haluttuun tulevaisuudennäkymään. Ei ole turhaa sanoa, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja kaikki lähtee liikkeelle unelmasta.

Puhutaan sitten isoista tai pienistä fantasioista, voi kaikki realistiselle tasolle asetetut unelmat myös toteuttaa. Haluatko lomamatkalle? Ensin täytyy säästää rahaa ja valita mahdollinen kohde. Jos elää lähes nollabudjetilla, voi hankkia lomahaaveiden toteutumiseksi lisätyön tai kerätä vaihtoehtoisesti pulloja, myydä tavaraa kirpputorilla tai tehdä sukulaisille pikkuhommia palkkiota vastaan.

Sen jälkeen täytyy tietysti valita matkakohde. Aluksi unelmia voi ruokkia tutustumalla kohteeseen esitteiden ja nettisivujen kautta. Kaikkea ei tarvitse saada heti ja nyt, mutta määrätietoinen eteneminen auttaa matkahaaveen toteutumista esimerkiksi muutaman vuoden sisään. Jos pitää unelman toteutumista mahdottomana, toteutuu se entistäkin epätodennäköisemmin.

Unelmien toteutumisessa ei kannata keskittyä siihen, mikä on mennyt aiemmin pieleen tai miksi jonkin asian toteuttaminen ei ole mahdollista. Toki historiasta kannattaa ottaa opiksi, mutta se ei saa jaruttaa tulevaisuuden näkymiä. Osa unelmista ei toteudu koskaan, mutta ne antavat mahdollisuuden päästä pois uuvuttavan arjen keskeltä pienelle haaveilutuokiolle. Unelmointia voi suorittaa vaikka kahvilassa keskellä päivää – kuvittele olevasi ranskalaisessa kylässä cappuccinolla. Ruoki ainakin mielikuvitustasi.

Mielikuvitusta ja unelmointitaitoita kehittäessä saa helposti kevennystä ja lisäpontta koko elämään. Mielikuvitusmatkat ovat pieniä ajatusharjoituksia, joiden avulla aivot pääsevät lepäämään hetkeksi poistaen taustalla kolkuttavat murheet. Unelmissa kaikki on mahdollista ilman turhia estoja tai rajoituksia. Kuten suomalainen rockjumala Michael Monroe sanoi: ”Unelmat pitää toteuttaa. Ei se, ettei ole tehnyt jotakin asiaa kertaakaan, tarkoita, etteikö sitä voisi tehdä ensimmäisen kerran”.