Anarkistien koominen Facebook-viesti leviää: ”Pitäs nousta jo kuudelta…”

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Eilen joukko itseään A-ryhmän anarkisteiksi nimittäviä häiriköitä aiheutti Helsingissä jonkin verran ongelmia, kun Julkisten ja hyvinvointialojen liiton organisoima lakko pysäytti pääkaupunkiseudun metroliikenteen. Häiriköt yrittivät estää erityisesti metroa korvaavien linja-autojen liikennöinnin.

Eilen some-hitiksi nousi erityisesti tapahtuman Facebook-sivuilla julkaistu viesti, jossa eräs tapahtumaan osallistuva henkilö tiedusteli miten Helsingin keskustaan pääsisi paikalle Hermannin kaupunginosasta ilman, että sinne pitäisi kävellä.

– Tuota mitenköhän tuonne pääsee muuten kuin kävellen.. haluisko joku noutaa mut ja anarkistilipun hermannista.. voishan se tietty olla näyttävän näköistä jos ulkoiluttaisin lippuani hämeentietä pitkin kävellen mut pitäs varmaan nousta jo kuudelta.. niin ja en ole vieläkään missään loisto kunnossa…, anarkisti kirjoitti Facebookissa.

A-ryhmä vastasi pian kysyjälle, että linja-autojen liikennöintiä estämään järjestettyyn häiriköintiin pääsisi parhaiten juuri linja-autolla, ”jos ei jaksa kävellä”. Tragikoominen viesti lähti nopeasti leviämään Facebookissa ja muissa sosiaalisissa medioissa.

Facebook
Facebook

Viesti on edelleen nähtävissä tapahtuman Facebook-sivuilla.

Häiriköt saivat eilen kylmää kyytiä Helsingin keskustan ja Facebookin lisäksi myös sosiaalisessa mediassa, jossa heidän todettiin muun muassa rehkivän lakkopäivän aikana niin kovasti, että seuraavan kerran heidän tarvitsee palata ”töihin” vasta itsenäisyyspäivänä sopivasti Linnanjuhlien häiriköintiin. Uusi Suomi kertoi lisäksi kuinka esimerkiksi kunnanvaltuutettu Satu Simelius vertasi Akateemisten anarkistien A-ryhmää Kummeli-sketsiin.