Makuuhuoneen ongelmat listattiin – tuntuuko tutulta?

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Huonekaluketju Betta Living on toteuttanut asiakkaillaan Suuren makuuhuonekyselyn, jossa määriteltiin inhoittavimpia makuukammariin liittyviä asioita. Esimmäiseksi listalle nousi kumppanin kuorsaaminen. Se ei tosin häiritse, jos on saanut jo unenpäästä kiinni.

Yksi ärsyttävimmistä tavoista on se, jos kumppani tekee sängyssä töitä. Tämä jos mikä rikkoo nukkumista ja seksiä varten tarkoitetun sängyn pyhää ja stressivapaata olemusta. Entäpä peittovarkaat? Ne vasta raivostuttavia ovatkin, kun toinen herää keskellä yötä ilman lämmikettä ja oma kulta tuhisee vieressä tyytyväisyyttään kahden peiton väliin rullaksi kääriytyneenä.

Osa ihmisistä saa myös kiukkukohtauksia makuuhuoneen lattialle jätettyjen vaatteiden vuoksi. Kuka haluaa nukkua yönsä toisen likaisia sukkia haistellen?

Perushygienian ylläpitäminen kuuluu jokaisen ihmisen normaaliin elämänrytmiin, eikä hikikainaloita tai haisevia hengityksiä halua sänkyynsä oikeastaan kukaan. Sängyssä saatetaan myös puida kuluneen päivän ja tulevien päivien askareita, mutta rajansa kaikella. Jatkuva höpöttäminen saa ketutuskäyrän nousemaan silloin, kun tekisi mieli matkata suorinta tietä Höyhensaarille. Keskellä yötä soiva puhelin on viimeinen niitti.