Patsaasta löytyi 113 vuotta vanha aikakapseli – sisältö vielä tuntematon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monissa elokuvissa nähdään tilanteita, joissa esimerkiksi patsaista tai taloista löytyy vuosikymmeniä tai jopa vuosisatoja sitten piilotettuja aikakapseleita, jotka piilotettiin aikoinaan odottamaan löytäjien käsiin pääsemistä. Nyt Bostonissa sijaitsevan leijonapatsaan päästä on löytynyt sellainen.

Splash
Splash

Kyseessä on vuonna 1901 kuparista rakennettu leijonapatsas, jota ryhdyttiin restauroimaan. Vanha huhu kertoi, että patsaan pään sisältä löytyisi yli satavuotias aikakapseli, joten restauroijat tarkistivat asian.

Huhu osoittautui todeksi, ja kapseli saadaan poistettua patsaasta arviolta ensi viikolla. Samalla se on määrä myös avata. Kapselin avaamisen jälkeen sen sisältö toivottavasti paljastetaan kaikille, minkä jälkeen kotelo palautetaan patsaan sisään.