Saksalaisten kivimiesten päähänpisto – tekivät kadulle hakaristin!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hakaristi on yksi maailman tunnetuimmista symboleista, ja sitä on käytetty useissa eri kulttuureissa onnen tai hyvän tunnuksena. Valitettavasti myös Saksan kanssallissosialistinen työväenpuolue käytti swastikaa symbolinaan Adolf Hitlerin luonnostelman tuloksena, ja siksi se pistää ikävästi monen silmään.

Hakaristimerkin käyttö on edelleen kiellettyä Saksassa. Nyt verkossa kerää kohua kuva, jossa on saksalaisten työmiesten tekemä kivikatu. Goslarin kaupungissa sijaitseva katu on nimittäin koristettu punaisista kivistä tehdyllä hakaristillä. Katso kuva tästä.

Kuva on päätynyt myös Facebookiin, ja NBC Newsin mukaan sitä on jaettu jo tuhansia kertoja. Mikäli kuvien jakajat ovat saksalaisia, saattaa heitä odottaa pahimmassa tapauksessa jopa rangaistus.

Suomessa hakaristiä ovat käyttäneet tunnuksinaan muun muassa Lotta Svärd, puolustusvoimat, Suomen sairaanhoitajaliitto ja Ruusu-Risti. Hakaristikuviota on käytetty jo 5.000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua saviastioiden taiteessa Pohjois-Mesopotamiassa. Hindulaisuudessa hakaristi symboloi äärettömän pyhää ja hyvää.