Koira etsii kadonnutta omaisuutta lentokentällä – totta vai tarua?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koirien hajuaisti on tunnetusti omaa luokkaansa ja tuhansia kertoja parempi kuin ihmisillä. Tästä johtuen ihmisten tarkkakuonoisia ystäviä käytetään paljon apuna esimerkiksi poliisi- ja pelastustoiminnassa etsimään kadonneita ihmisiä, omaisuutta ja kiellettyjä esineitä.

YouTube
YouTube

Hollantilaisen KLM-lentoyhtiön tuoreella mainosvideolla tapaamme yhtiön löytötavaratoimiston virkailijan, joka on tässä tapauksessa koira. Videon mukaan koirat avustavat hajuaistinsa avulla ihmisiä löytämään lentokentällä kadonneen omaisuutensa.

Internetissä levinnyt video on herättänyt jonkin verran epäilyksiä siitä, onko kyseessä todellinen käytäntö vai vain KLM-lentoyhtiön ihmisten eläinrakkauteen vetoava mainostempaus. Hajuaistiin luottavat poliisikoirat ovat kuitenkin tärkeä apu viranomaisille, joten kadonneita matkatavaroita niiden hajun perusteella etsivä koiranpentukaan ei kuulosta täysin tuulesta temmatulta ajatukselta.